Για να βρουμε τους αδειους φακελους και να γινει διαγραφη αυτων,Θα χρησιμοποιεισουμε ενα απλο προγραμματακι το οποιο θα σας κανει διαγραφη κενων φακελων.Θα χρησιμοποιήσουμε την δωρεάν εφαρμογή RED (Remove Empty Directories) στα Windows.Τα προγραμματα θεωρουνται ενας απο τους ευκολους τροπους για να κανει αυτο που θελει ευκολα και γρηγορα.
Λήψη και εγκατάσταση του Remove Empty Directories
Σύνδεσμος:http://sourceforge.net/projects/rem-empty-dir/Η σελιδα που θα κατεβασετε την εφαρμογη θα εμφανιζεται καπως ετσι:
Η εγκατασταση απαιτεί το .NET framework 3.5.Οποτε αν σας ρωτηθει να το εγκαταστησετε πατατε "ΝΑΙ"
Πως γίνεται η διαγραφή άδειων φακέλων
Αφου γινει η εγκατασταση του προγραμματος πρωτα θα παμε στις ριθμισεις του προγραμματος. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι αρκετές στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι φάκελοι με 0 byte αρχείων θεωρούνται άδειοι. Οι κατάλογοι συστήματος παραλείπονται, για λόγους ασφαλείας. Το πρόγραμμα παραβλέπει κάποια αρχεία με περιορισμένη σημασία, όπως τα desktop.ini και thumbs.db. Μια αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε, προαιρετικά, είναι να ελαχιστοποιήσουμε την παύση ανάμεσα στην διαγραφή άδειων φακέλων (“Pause between each delete process”), η οποία είναι από προεπιλογή 80ms. Ο μόνος πρακτικός λόγος για την παύση αυτή είναι το να μπορούμε να ακολουθήσουμε την διαδικασία διαγραφής, ώστε να μπορέσουμε να την σταματήσουμε σε περίπτωση σφάλματος.Εάν πιστεύουμε ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν απ' τους άδειους φακέλους, μπορούμε να μηδενίσουμε την παύση και να επιταχύνουμε την διαδικασία.
Εύρεση άδειων φακέλων
Αφού τελειώσουμε με τις ρυθμίσεις, πατάμε “Browse”, διαλέγουμε τον κατάλογο που θέλουμε, και πατάμε “Scan folders” Παρόλο που οι φάκελοι συστήματος παραλείπονται, είναι καλύτερα να μην επιλέξουμε ολόκληρο τον δίσκο c:, αλλά κάποιον δίσκο που να περιέχει μόνο προσωπικά αρχεία και φακέλους.Το πρόγραμμα είναι αρκετά γρήγορο. Έκανε έλεγχο σε περίπου 2800 καταλόγους και βρήκε 173 άδειους φακέλους σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στους φακέλους που πρόκειται να διαγραφούν, προτού πατήσουμε το κουμπί “Delete folders”.Aν δεν ξερουμε καποιο απο αυτα καλο ειναι να μην πειραξουμε τιποτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου