Λιγα λογια για την τεχνικη:
H τεχνικη του νοητου κυκλωματος χρεισιμοποιηται για την αποστολη της πληροφοριας σε καποιον.Στην τεχνικη αυτη αρχικα η πληροφορια χωριζεται σε πακετα.Για τον λογο οτι ο πομπος στελνει ενα μηνυμα στον δεκτη σχηματιζεται ενα νοητο κυκλωμα αποστολης της πληροφοριας . Αυτο μενει σταθερο μεχρι και την αποστολη του τελευταιου πακετου .
Διαδικασια:
Ο σταθμός Α θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον σταθμό Β. Το μήνυμα τεμαχίζεται σε πακέτα και τα πακέτα στέλνονται ένα κάθε φορά από τον σταθμό Α στον κόμβο μεταγωγής Κ1, με τον οποίο είναι συνδεδεμένος. Όταν ο κόμβος μεταγωγής λάβει ολόκληρο τα πακέτο, εξετάζει τη διεύθυνση προορισμού και το προωθεί σε έναν άλλο κόμβο μεταγωγής, έστω τον Κ2. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μέχρι το πακέτο να φθάσει στον σταθμό προορισμού. Κάθε κόμβος αποφασίζει, πώς να προωθήσει το πακέτο, εξετάζοντας τη διεύθυνση προορισμού και τις πληροφορίες που έχει για την κίνηση στους κόμβους του δικτύου. Παρατηρήστε, ότι κάθε κόμβος προωθεί το πακέτο σε επόμενο κόμβο, μόνο αφού το λάβει ολόκληρο. Γι' αυτό, πιο συγκεκριμένα αυτή η τεχνική λέγεται και μεταγωγή πακέτων με αποθήκευση και προώθηση (store and forward).
Πλεονεκτημα:
-Το μονοπατι ειναι σταθερο μεχρι και την αποστολη του τελευταιου πακετου.
-Ειναι οτι δεν χανεται κανενα πακετο για τον λογο οτι περνουν ολα τον ιδιο μονοπατι
-Tα πακετα φτανουν στον δεκτη με την σωστη σειρα που τα εστειλε ο αποστολεας.Το δικο του εχει τον δικο του χρονο καθυστερισης.
Μειονεκτηματα:
-Δεν γνωριζουμε παντα αν το μονοπατι που διαλεξε για να στειλει την πληροφορια ειναι το συντομοτερο.
-Αν κοπει το καλωδιο επικοινωνιας και να μην μπορεσω να στειλω την πληροφορια που θελω.Αν το μονοπατι ηταν μοναδικο τοτε θα περιμενουμε μεχρι να φτιαχτει ξανα αλλιως θα περιμενουμε μεχρι να δεσμευτει ξανα για καποια αλλη μεταφορα δεδομενων.Aν υπαρχει καποιο αλλο μονοπατι τοτε μπορει ο αποστολεας να στειλει απο εκει την πληροφορια που θελει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου